بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان

پروفیل درز انقطاع یکی از ابزارهای ضروری در پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز است که برای حفاظت و پوشش درز انقطاع و عملکرد بهتر آن استفاده می‌شود. بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید با محل نصب و نوع کاربرد سازگار بوده و دارای مقاومت حرارتی و مکانیکی مناسب باشد. جلوگیری از بروز آسیب‌های احتمالی به ساختار کلی سازه، حفاظت، پوشش و مدیریت حرکات سازه‌ای مهم‌ترین موارد کاربرد پروفیل درز انقطاع هستند. همچنین درز انقطاع باید دقیقاً بر اساس محاسبات مهندسی و آیین‌نامه بوده و بتواند بدون انتقال تنش حرکت نسبی بین دو بخش ساختمان را تحمل کند.

در نحوه انتخاب پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید ابتدا محل نصب آن به‌دقت بررسی شده و میزان جابه‌جایی مورد انتظار نیز تعیین شود. علاوه بر این‌ها، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که به آن‌ها خواهیم پرداخت. در این مقاله از گروه صنعتی تجاری وستاورس نکات مهم درباره عوامل دخیل در انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان را بررسی می‌کنیم.

درز انقطاع چیست؟

در صنعت ساخت‌و‌ساز و پروژه‌های عمرانی با عبارتی با نام درز انقطاع مواجه می‌شویم. منظور از درز انقطاع شکاف یا فاصله‌ای است که بین دو بخش از ساختمان یا دو ساختمان مجاور در نظر گرفته می‌شود. هدف از طراحی درز انقطاع این است که در شرایطی مانند انبساط حرارتی یا ارتعاشات حاصل از زلزله دو ساختمان یا دو بخش یک ساختمان به یکدیگر برخورد نکنند. علاوه بر این، درز انقطاع خسارات و آسیب‌های ناشی از نشست زمین را کاهش داده و درنتیجه ایمنی عملکردی ساختمان را افزایش می‌دهد.

برای درز انقطاع باید از پوششی به نام پروفیل درز انقطاع استفاده کرد که علاوه بر پوشش و زیبایی، مانع نفوذ آب، گردوغبار و آلاینده‌ها به داخل درز انقطاع می‌شود. برای انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید فاکتورهایی مانند نوع ساختمان و شرایط پروژه را در نظر گرفت. همچنین توجه به نکات اجرایی درز انقطاع نیز اهمیت زیادی دارد.

پروفیل درز انقطاع و کاربرد آن

یکی از تجهیزات ضروری در ساختمان‌سازی پروفیل درز انقطاع است. پروفیل درز انقطاع بخشی از سیستم درز انقطاع است که برای پوشش و جلوگیری از بروز آسیب‌های احتمالی به ساختمان استفاده می‌شود. برای انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید به مواردی مانند سازگاری با محل نصب و مقاومت مکانیکی و حرارتی بهینه توجه داشت. مهم‌ترین موارد کاربرد پروفیل درز انقطاع عبارت‌اند از:

  • ممانعت از آسیب سازه و ترک‌خوردگی
  • جلوگیری از انتقال نیرو در زمان زلزله
  • جلوگیری از ورود گرد‌وغبار و نفوذ آب
  • کاهش صداهای ناشی از لرزش‌ها و ارتعاشات
  • زیباسازی ظاهری و هماهنگی با معماری ساختمان
  • کنترل حرکات ناشی از انقباض و انبساط حرارتی
  • انعطاف‌پذیری برای حرکات سازه
  • حفاظت از ساختار درز انقطاع

پروفیل‌های درز انقطاع از سه بخش اصلی تشکیل شده‌اند که عبارت‌اند از:

  • بدنه پروفیل: این بخش از پروفیل از جنس فولاد ضدزنگ یا آلومینیوم ساخته می‌شود.
  • نوار الاستومری: بخش دیگر پروفیل درز انقطاع نوار فوم یا الاستومری نام دارد که انعطاف‌پذیر است. این ویژگی موجب می‌شود تا دو بخش سازه بدون آسیب‌زدن به یکدیگر به‌راحتی حرکت کنند.
  • پوشش مقاوم: بخش دیگری از پروفیل درز انقطاع پوشش‌های مقاوم به شرایط و عوامل محیطی مانند حرارت، آب و اشعه UV است.

برای انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید به این موارد دقت کرد.

بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان

فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان

کاربرد پروفیل درز انقطاع یکی از تجهیزات ضروری در افزایش ایمنی سازه است. در نحوه انتخاب پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید به موارد مهمی دقت کرد که عبارت‌اند از:

1. محل نصب پروفیل

اولین نکته در انتخاب بهترین پروفیل درز انقطاع برای ساختمان محل نصب آن است؛ زیرا برای هر قسمت از ساختمان باید پروفیل مخصوص به آن بخش را نصب کرد. به‌عنوان‌مثال برای دیوار و سقف داخلی باید پروفیل درز انقطاع سبک، بدون برآمدگی زیاد و دارای زیبایی ظاهری باشد. برای قسمت پشت‌بام از پروفیل‌های ضدآب با درپوش مقاوم استفاده شده و برای قسمت نمای ساختمان هم باید پروفیل‌ها در برابر اشعه UV و شرایط جوی مقاوم باشند.

2. شرایط محیطی

باتوجه‌به کاربرد پروفیل درز انقطاع در بخش‌های مختلف شرایط محیطی یکی دیگر از مهم‌ترین فاکتورهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. به‌عنوان‌مثال برای فضاهای صنعتی باید پروفیل انتخابی نسبت به مواد شیمیایی و همچنین سایش مقاومت بالایی داشته باشد. همچنین برای انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان در مناطق مرطوب باید پروفیل مورد نظر ضدآب بوده و همچنین نسبت به خوردگی هم مقاوم باشد. پروفیل مورد استفاده برای پروژه‌های بهداشتی نیز باید آنتی‌باکتریال و قابل شستشو باشد.

3. بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان؛ توجه به میزان جابجایی احتمالی

نکته مهم دیگر در نحوه انتخاب پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید میزان جابه‌جایی احتمالی را تعیین کرد. پروفیل درز انقطاع باید بتواند جابه‌جایی‌های عمودی و جانبی را جذب کند. در نحوه محاسبه درز انقطاع اگر فرض کنیم درز انقطاع مورد نظر دارای عرض 5 سانتیمتر باشد و بیشترین میزان جابجایی 2± سانتیمتر باشد پروفیل مناسب برای این درز انقطاع باید توان فشار و کشش حداقل 4 سانتیمتر را داشته باشد.

4. توجه به کیفیت و برند

از دیگر عوامل اثرگذار بر انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان توجه به کیفیت آن است. برندهای معتبر تولیدکننده پروفیل درز انقطاع از بهترین مواد در ساخت آن استفاده کرده و دارای گواهینامه‌های کیفی و استانداردهای معتبر هستند. کاربرد پروفیل درز انقطاع نقش مهمی در ایمنی سازه در برابر لرزش‌های ناشی از زلزله دارد.

انواع پروفیل درز انقطاع

انواع پروفیل درز انقطاع

برای جلوگیری از برخورد ناشی از بارهای لرزه‌ای در بین دو سازه یا دو بخش یک ساختمان فضایی به نام درز انقطاع در ساختمان ایجاد می‌شود. برای این بخش از ساختمان باید از تجهیزاتی به نام پروفیل درز انقطاع استفاده شود که علاوه بر زیبایی موجب افزایش ایمنی سازه نیز می‌شود. در انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید شرایط فنی و معماری مانند محل نصب، نوع پروژه و شرایط محیطی مورد توجه قرار گیرد. انواع مختلف پروفیل درز انقطاع عبارت‌اند از:

  • پروفیل برای نصب در کف
  • پروفیل مسدودکننده آتش
  • پروفیل لاستیک آب‌بندی
  • پروفیل دیوار و سقف

نکات مهم در کاربرد پروفیل درز انقطاع

هنگام کاربرد پروفیل درز انقطاع و برای دستیابی به بهترین کارایی باید لبه‌های درز یعنی جایی که پروفیل‌ها نصب می‌شوند بادقت آماده شده و لبه‌های داخلی تراز شوند. علاوه بر این باید پروفیل به‌صورت ثابت و کاملاً محکم در جای خود قرار گیرد. در صورت نیاز برای این کار می‌توان از ملات آماده با مقاومت بالا استفاده کرد.

همچنین باید فاصله بین پیچ‌های طول پروفیل و پیچ‌ها و لبه درز هم‌اندازه بوده و بر اساس دستورالعمل نصب اجرا شود. علاوه بر توجه به نکات مربوط به بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید نکات مربوط به نصب و کاربرد نیز مورد توجه قرار گیرند.

انتخاب پروفیل برای بخش های مختلف ساختمان

همان‌طور که گفته شد در نحوه انتخاب پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید شرایط محیطی، محل نصب پروفیل، میزان حرکت احتمالی و نوع پروژه و نیازهای خاص آن مورد توجه قرار گیرند. بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان برای بخش‌های مختلف عبارت‌اند از:

1. کف داخلی

برای فضاهای عمومی، راهرو و لابی بهتر است از پروفیل‌های آلومینیومی با نوار الاستومری منعطف استفاده کرد. این نوع پروفیل‌ها می‌توانند تردد بالا و بارهای فشاری را تحمل کرده و ضدلغزش هستند. این نوع پروفیل‌ها برای بیمارستان‌ها و مجتمع‌های تجاری و اداری گزینه مناسبی محسوب می‌شوند.

پروفیل برای نمای ساختمان

2. نمای ساختمان

کاربرد پروفیل درز انقطاع در نمای ساختمان از دیگر موارد استفاده از پروفیل است و باید از پروفیل مقاوم به شرایط محیطی مانند مقاوم به نور خورشید، برف، باران و تغییرات دما استفاده کرد. همچنین پروفیل مورد نظر باید قابلیت حرکت در طول، عرض و عمق را داشته باشد. به همین دلیل بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان در قسمت نما پروفیل آلومینیومی با لاستیک EPDM است.

3. فضاهای حساس به آتش

برای فضاهایی مانند سینما، فرودگاه و بیمارستان که حفاظت در برابر آتش اهمیت زیادی دارد باید از پروفیل‌هایی استفاده شود که نوار ضدحریق داشته باشند. این نوع پروفیل‌ها به دلیل ویژگی‌های فنی مانع از گسترش دود و شعله‌های آتش شده و نقش مهمی در حفظ ایمنی ساختمان در چنین شرایطی دارند.

4. پارکینگ و رمپ

بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان در فضاهای داخلی یا خارجی پارکینگ و رمپ، پروفیل فلزی مقاوم با سطح آج‌دار یا پروفیل با روکش صنعتی پلی‌اورتان است. این نوع پروفیل‌ها در برابر وزن و سایش اتومبیل‌ها مقاوم بوده و همچنین در برابر مواد شیمیایی و روغن‌ها مقاوم و ضدلغزش هستند. کاربرد پروفیل درز انقطاع پارکینگ برای پارکینگ‌های طبقاتی، برج‌ها و مراکز خرید گزینه مناسبی است.

خرید پروفیل درز انقطاع از وستاورس

شرکت وستاورس مجموعه‌ای متشکل از مهندسان و متخصصان حوزه صنایع و تجهیزات ساختمانی است و محصولاتی با بهترین کیفیت جهانی عرضه می‌کند. علاوه بر این متخصصان بازاریابی وستاورس در بازارهای جهانی هم فعال بوده و این شرکت توانسته است نمایندگی شرکت‌های معتبری مانند  آرفن و ایندکس را اخذ کند. انواع پروفیل های درز انبساط، انکرهای مکانیکی و شیمیایی، واتر استاپ، پادری‌های آلومینیومی بخشی از محصولات باکیفیت شرکت وستاورس هستند.

جمع‌بندی

درز انقطاع یک شکاف یا فاصله فیزیکی است که بین دو ساختمان یا دو بخش از یک ساختمان طراحی می‌شود و هدف از آن ممانعت از برخورد بین این بخش‌ها در اثر زلزله و ارتعاشات دیگر است. برای پوشش و حفاظت از درز انقطاع از تجهیزاتی به نام پروفیل درز انقطاع استفاده می‌شود. هدف از کاربرد پروفیل درز انقطاع پوشش فضای درز انقطاع، حفاظت در برابر نفوذ آب، گردوغبار و آلاینده‌های دیگر و زیبایی است.

برای انتخاب بهترین نوع پروفیل درز انقطاع برای ساختمان باید به فاکتورهایی مانند محل نصب، نوع پروژه، شرایط محیطی و میزان بارهای واردشده دقت کرد. علاوه بر این توجه به میزان جابه‌جایی احتمالی و کیفیت و برند نیز بر نحوه انتخاب پروفیل درز انقطاع برای ساختمان تأثیر می‌گذارد. شرکت صنعتی تجاری وستاورس از مهم‌ترین فعالان تجهیزات ساختمانی و پتروشیمی محصولات متنوع با بهترین کیفیت و استانداردهای جهانی عرضه می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خرید محصول و مشاوره با کارشناسان شرکت می‌توانید از بخش تماس با وستاورس اقدام کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *