محصولات لرزه گیر

معرفی لرزه گیر

امروزه بیشتر ساختمان های مدرن مجهز به دستگاه های مکانیکی نظیر سیستم های تهویه مطبوع می باشند که این تجهیزات مکانیکی ارتعاشات و شوک های زیادی ایجاد می‏کنند. هدف از به کاربردن لرزه‏گیرهای مکانیکی کاهش انتقال لرزش و نویز ناشی از تجهیزات مکانیکی به سازه کارخانه های صنعتی، آپارتمان های مسکونی و بیمارستان ها می باشد.

مزایای استفاده از لرزه‏ گیر:

• جلوگیری از انتقال لرزش و ارتعاشات به ساختمان
• کاهش آلودگی صوتی
• طراحی و تحلیل دقیق مهندسی
• صرفه‏جویی در زمان نصب و سهولت در اجرا
• تولید بر مبنای سفارش
• کاهش هزینه در عملیات تعمیر و نگهداری سیستم
• دوام و طول عمر مفید قابل توجه
• افزایش عملکرد و بهره‏وری سیستم

تعیین درصد Transmission با توجه به محیط کاربرد لرزه‏ گیر انجام می‏گیرد. در تهویه مطبوع با میزان انتقال 1 تا 10 درصد مواجه هستیم. برای فضاهای حساس با تجهیزات الکترونیکی درصد انتقال بین 2 تا 3 درصد و برای بیمارستان 5 درصد و برای فضاهای انبار نیز 10 درصد درنظر گرفته می‏شود.
میزان جابجایی مجاز با توجه به سرعت دوران عضو در حال ارتعاش و با توجه به درصد انتقال موردنیاز طبق جدول مقابل تعیین می ‏گردد.

لرزه ‏گیرها معمولا براساس میزان جابجایی استاتیکی دسته‏ بندی می‏ شوند. با مشخص بودن میزان جابجایی استاتیکی و مشخص بودن بار وارده که از طرف کاربر و با توجه به نیاز آن تعیین می‏ گردد، می‏توان ضریب سختی و همینطور میزان فرکانس طبیعی فنر را با توجه به فرمول ‏های موجود در مراجع ارتعاشات مکانیکی بدست آورد.

میزان جابجایی مجاز استاتیکی با توجه به محل استفاده لرزه‏گیر و همین‏طور محیط آن طبق استاندارد اشری مطابق جدول زیر تعیین می‏گردد. طبق این جدول کاربر به راحتی می‏تواند نوع لرزه ‏گیر مورداستفاده ‎‏اش را تعیین نماید.

در جدول فوق انواع پایه ‏های استاندارد لرزه‏ گیرها با توجه به نوع کاربری بوسیله حروف A، B و C تعیین می ‏گردد. همچنین نوع ضربه ‏گیر نیز با شماره‏ گذاری طبق استاندارد مشخص شده است.
در شکل زیر انواع لرزه‏ گیرها را با توجه به استاندارد و نوع آنها مشخص شده است.

در شکل زیر نیز انواع پایه ‏های اتصال لرزه ‏گیر براساس حروف موجود در جدول مشخص شده است.

لرزه ‏گیرهای فنری شرکت وستاورس در دو نوع یک سر آزاد و مهاردار (به شکل تک فنره و دوفنره) تولید می‏ شوند که برای کاهش انتقال نویز، شوک و ارتعاش تولیدشده توسط تجهیزات مکانیکی و صنعتی همچون پمپ‏ ها، برج های خنک ‏کننده، چیلرها، دیگ های بخار و کمپرسور استفاده می‏ گردند. همچنین این نوع لرزه ‏گیرها برای جذب بارهای نوسانی با فرکانس های متفاوت و بارهای جانبی وارده به سازه توصیه می شود.