انواع ساپورت پیش ساخته

ساپورت‌های تأسیساتی نگهدارنده کمکی هستند که در اغلب پروژ‌ه‌های صنعتی و تأسیساتی از آن‌ها استفاده می‌شود و آن‌ها را بر اساس نوع ساخت به انواع ساپورت پیش ساخته و ساپورت‌های سنتی تقسیم‌بندی می‌کنند. قیمت ساپورت پیش ساخته به عواملی مانند قیمت اتصالات پروفیل و ابعاد پروژه بستگی دارد. کاربرد Pre-fabricated Support در بخش‌های مختلف تأسیسات ساختمان موجب صرفه‌جویی در هزینه شده و نتیجه نهایی با بهترین کیفیت می‌شود. در این مقاله از گروه صنعتی تجاری وستاورس انواع ساپورت‌های پیش‌ساخته و کاربرد آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

ساپورت تأسیساتی

وظیفه اصلی ساپورت‌های تأسیساتی کنترل و مهار وزن تأسیسات ساختمان است که با اتصال تأسیسات به سازه اصلی از آن‌ها در برابر بارهای ناشی از تغییر دما یا زلزله محافظت می‌کنند. ساپورت‌های تأسیساتی به صورت‌های گوناگون مانند اتصال روی نردبان، کف یا زیر سقف نصب می‌شوند.

ساپورت‌های تأسیساتی از تعداد زیادی راد و پروفیل تمام رزوه فلزی تشکیل می‌شوند. انواع ساپورت‌های تأسیساتی بر اساس نوع ساخت و میزان باری که می‌توانند تحمل کنند تقسیم‌بندی می‌شوند. به‌عنوان‌مثال انواع ساپورت پیش ساخته وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع ساپورت‌ های تأسیساتی بر اساس نوع ساخت

ساپورت‌های تأسیساتی بر اساس نوع ساخت به دودسته کلی تقسیم می‌شوند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

1. ساپورت‌ های تأسیساتی سنتی

این نوع ساپورت‌های تأسیساتی به‌صورت سنتی و با اتصال انواع پروفیل‌های ناودانی، میلگرد و نبشی‌های فولادی به یکدیگر در کارگاه ساخته می‌شوند. عملیات ساخت این نوع ساپورت‌ها شامل اندازه‌گیری، جوشکاری، برش‌کاری، رنگ‌کاری، سوراخ‌کاری و نصب است. برای نگه‌داشتن لوله روی ساپورت‌های سنتی از بست‌های U Bolt یا کرپی استفاده می‌شود. ساپورت‌های سنتی ازطریق سازه فولادی ساختمانی مانند نبشی، تیرآهن و ناودانی در محل جوشکاری شده، ساخته و نصب می‌شوند.

ساپورت های پیش ساخته یا مدولار

2. ساپورت های پیش ساخته یا مدولار

نوع دیگری از ساپورت‌های ساختمانی، انواع ساپورت پیش ساخته یا مدولار هستند که شامل پروفیل‌های U-Channel یا C-Channel گالوانیزه سوراخ‌دار می‌شوند. در ساپورت‌های پیش‌ساخته از عملیات جوشکاری برای اتصال و نصب استفاده نمی‌شود و راد گالوانیزه تمام رزوه برای آویز گرفتن از سقف به‌کار می‌رود. انواع ساپورت پیش ساخته بر اساس نوع کاربرد عبارت‌اند از:

1. ساپورت تهویه مطبوع

از این نوع تجهیزات برای نصب و نگهداری سیستم تهویه مطبوع استفاده می‌شود. فاکتورهایی مانند نوع سیستم تهویه و تخمین ابعاد و وزن تجهیزات موردنظر و توجه به جزئیات اجرایی سیستم کانال بر قیمت ساپورت پیش ساخته تأثیر می‌گذارند. دو عنصر مهم یعنی ابعاد سیستم تهویه و ماهیت عملکرد بر چگونگی نصب ساپورت تهویه مطبوع تأثیر می‌گذارند. کاربرد Pre-fabricated support برای تأسیسات تهویه یه صورت زیر است:

  • کاهش صدای حاصل از لرزش
  • سهولت و سرعت در نصب تجهیزات بدون نیاز به سوراخ‌کاری، رنگ و جوش
  • ظاهری زیباتر در پایان کار
  • امکان تنظیم و باز و بسته شدن در زمان بروز مشکل

2. ساپورت تأسیسات با کاربرد صنعتی

برای تأسیساتی با وزن بیشتر، از انواع ساپورت پیش ساخته مستحکم‌تر استفاده می‌شود. این نوع ساپورت‌های پیش‌ساخته که در موتورخانه‌ها و صنایع پتروشیمی استفاده می‌شوند دارای طول، عرض و ضخامت زیادی هستند. همچنین ساپورت‌های پیش‌ساخته صنعتی دارای اتصال سریع بوده تا سرعت نصب و اجرای آن‌ها افزایش یابد.

3. ساپورت باربری سبک

نوع دیگری از انواع ساپورت پیش ساخته ساپورت‎های باربری سبک هستند که با وزن پایین طراحی و ساخته می‌شوند. قیمت ساپورت پیش ساخته باربری سبک ازنظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است. مهم‌ترین موارد کاربرد Pre-fabricated Support عبارت‌اند از:

  • کانال‌کشی
  • لوله‌کشی ساختمانی
  • کانال‌های مخصوص تهویه
  • سیم‌کشی و کابل‌کشی روی سینی
  • تأسیسات روشنایی و برق
  • لوله‌های آتش‌نشانی
  • لوله‌های انتقال دود با ضخامت‌های ظریف، عرض کم و متوسط

4. انواع ساپورت پیش ساخته؛ ساپورت های باربری متوسط

پرکاربردترین نوع ساپورت‌های پیش ساخته انواع باربری متوسط است که هدف از ساخت آن‌ها باربری‌های متوسط و نسبتاً سنگین است. در ابتدا این نوع ساپورت‌های پیش‌ساخته برای مواردی مانند لوله‌های ساختمانی، تهویه هوا و کانال‌های انتقال دود ساخته می‌شدند؛ ولی به مرور زمان در موارد دیگری نیز از آن‌ها استفاده شد. از جمله موارد کاربرد انواع ساپورت پیش ساخته باربری متوسط برای سیستم‌های انتقال آب، سیستم‌های الکتریکی، روشنایی، سرمایشی و گرمایشی است.

مزایای کاربرد Pre-fabricated support

استفاده از انواع ساپورت پیش ساخته به دلیل مزایای مهمی که دارد بسیار پرطرف‌دار است. این مزایا عبارت‌اند از:

  • سرعت و سهولت نصب
  • ظاهر زیبا و تمیز
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی
  • حذف کامل عملیات جوشکاری
  • ارائه خدمات مهندسی در زمینه طراحی و آموزش
  • امکان اجرای تغییرات در هر مرحله از کار به دلیل ویژگی دمونتاژ
  • کاهش خطای انسانی به دلیل کاهش حجم عملیات ساخت

ساپورت های تأسیساتی در یک سیستم گرمایشی

ساپورت های تأسیساتی در یک سیستم گرمایشی

بعد از بحث انواع ساپورت پیش ساخته به ساپورت‌های تأسیساتی در یک سیستم گرمایشی می‌پردازیم. سیستم‌های گرمایشی انواع مختلف دارند و وظیفه آن‌ها تنظیم دمای محیط در داخل ساختمان است. در برخی از انواع سیستم‌های گرمایشی گرما به‌صورت مجزا در یک واحد مجاور ساختمان یا داخل ساختمان تولید می‌شود. برخی انواع ساپورت‌های تأسیساتی برای پشتیبانی از تأسیسات گرمایشی عبارت‌اند از:

  • ساپورت تجهیزات جداکننده: قاب‌هایی جداکننده هستند که ازطریق پروفیل پیش‌ساخته برای مهار برخی تجهیزات جداکننده در موتورخانه و طول مسیر لوله استفاده می‌شوند.
  • ساپورت‌های دیواری: لوله‌ها روی ساپورت‌های دیواری یا دستک پیش‌ساخته یا جوشکاری شده قرار می‌گیرند. یک مهاربند نیز در برابر نیروهای جانبی ناشی از گرمایش لوله‌ها مقاومت می‌کند.
  • ساپورت اصلی کلکتورها: از این نوع ساپورت‌های تأسیساتی برای مهار لوله‌های اصلی در مسیر کریدورهای تأسیساتی یا مهار کلکتورها در موتورخانه استفاده می‌شود. این ساپورت‌ها را می‌توان در ابعاد و باربری‌های متفاوت طراحی کرد.
  • فول فریم هادی محور: این نوع ساپورت‌های تأسیساتی سیستم گرمایشی به‌صورت یک پروفیل نشیمن و دو پروفیل آویز نصب می‌شوند. در این نوع ساپورت‌ها لوله‌های سردوگرم روی المان افقی نصب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: دلیل استفاده از نئوپرن در ساختمان سازی چیست؟

نکات مهم در کاربرد ساپورت پیش ساخته

در انواع ساپورت پیش ساخته پروفیل‌هایی با شکل مقطع مناسب و سبک جایگزین پروفیل‌های سنتی شدند. این نوع پروفیل‌ها دارای سوراخ‌های لوبیایی و پوشش گالوانیزه آماده نصب هستند. در کاربرد Pre-fabricated support باید نکات مهمی را موردتوجه قرار داد که عبارت‌اند از:

1. اندازه لوله

یکی از اولین موارد در هنگام لوله‌کشی ساختمان توجه به اندازه لوله است. باید توجه داشت که اصول اندازه‌گیری برای انواع مختلف لوله متفاوت بوده و این فاکتور نیز از عوامل مؤثر بر قیمت ساپورت پیش ساخته است. همچنین در صورت نیاز به عایق نیز باید اندازه لوله نیز در نظر گرفته شود.

بر اساس نحوه اتصال به لوله ممکن است نیاز باشد از بلوک‌های عایق استفاده شود که درنتیجه ضخامت لوله افزایش می‌یابد. درصورتی‌که لوله‌ها عایق‌بندی شده؛ ولی در نزدیکی هم قرار داشته باشند احتمالاً نمی‌توان از همه آن‌ها پشتیبانی کرد. درنتیجه به براکت‌های ثانویه نیاز خواهیم داشت.

2. جنس لوله

از دیگر نکات مربوط به خرید و کاربرد انواع ساپورت پیش ساخته جنس لوله است که بر نوع اتصالات تأثیر می‌گذارد؛ زیرا هر کانکتور برای لوله‌ها و اندازه‌های خاص مناسب است. انواع مختلف لوله‌ها از جنس چدن نشکن تا فولاد وجود دارد و یکی از موارد مهمی که نوع ساپورت تأسیساتی را تعیین می‌کند این است که آیا لوله دارای فلنج است یا خیر.

برای ساپورت لوله استاندارد می‌توان از باند تقسیم، گیره زین یا پیچ U استفاده کرد. انواع مختلف اجزای رابط وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای سیستم‌های کانال و انواع ساپورت پیش ساخته مانند Sikla Framo استفاده کرد. برای لوله‌های فولادی ضدزنگ نمی‌توان از فولاد گالوانیزه استفاده کرد؛ زیرا تماس این دو فلز با یکدیگر موجب ایجاد خوردگی گالوانیکی می‌شود. به همین دلیل باید با یک گیره لوله که دارای یک آستر لاستیکی است آن‌ها را از هم جدا کرد.

3. ویژگی های لنگر

توجه به ویژگی‌های لنگر از دیگر نکات مربوط به خرید و استفاده از انواع ساپورت پیش ساخته است. در مواردی مانند محیط‌های مربوط به تصفیه آب که می‌تواند خورنده باشد اغلب از یک لنگر فولادی ضدزنگ استفاده می‌شود که مقاومتی بالاتر از فولاد گالوانیزه داشته باشد. توجه داشته باشید که صفحات پایه از فولاد ملایم (فولاد کم‌کربن) ساخته شده و سپس گالوانیزه می‌شوند.

به همین دلیل لازم است برای ممانعت از خوردگی گالوانیکی، با کمک یک واشر نایلونی آن را از اتصالات فولادی ضدزنگ جدا کرد. این فرایند برای تکیه‌گاه‌های لوله‌های فولادی جوش داده شده و مدولار استفاده می‌شود. بدیهی است که این فاکتورها بر قیمت ساپورت پیش ساخته تأثیر می‌گذارند.

4. بارهای مکانیکی یا رانش

نکته دیگر درباره کاربرد Pre-fabricated support مربوط به بارهای مکانیکی است. بارها تعیین‌کننده میزان عملکرد لوله‌ها و پشتیبانی آن‌ها است. دو نوع بار وجود دارد که باید نسبت به آن‌ها هوشیار باشید: بارهای استاتیک و بارهای دینامیکی. بارهای استاتیک بارهای مستقیم و ثابت در بالای تکیه‌گاه و بارهای دینامیکی هستند.

بارهای دینامیکی هم مایعاتی هستند که در یک‌جهت مشخص و با سرعت در لوله‌ها حرکت می‌کنند. همچنین باید به محل خمیدگی لوله (در صورت وجود) توجه کنید؛ زیرا خمیدگی نیروی رانش بیشتری ایجاد می‌کند. در لوله‌کشی‌های مستقیم نیروهای دینامیکی وجود دارند و به لوله‌ها ضربه می‌زنند و باوجود خمیدگی نیروی واردشده بیشتر می‌شود. نوع دیگری از بار دینامیکی وجود دارد که مهندس طراح انواع ساپورت پیش ساخته باید به آن توجه کند و آن بار انبساط حرارتی است.

5. انواع ساپورت پیش ساخته؛ محیط

به دلیل آنکه لوله‌های مدولار (Framo) سازگاری و مقاومت بالایی در برابر شرایط نامساعد دارند بسیار پرکاربرد هستند. انواع تأسیسات پیش ساخته و انواع ساپورت پیش ساخته سازگار با محیط‌زیست هستند؛ زیرا بر روی آن‌ها پوشش HCP قرار دارد. اغلب مواقع در یک محیط داخلی غیر خورنده مانند اتاق کارخانه، تکیه‌گاه‌ها را فقط با یک‌لایه پرایمر یا اکسید قرمز رنگ می‌زنند و این به دلیل محافظت مناسبی است که در این محیط‌ها وجود دارد. برای محیط‌های بیرونی به دلیل امکان خورندگی به پوششی سنگین‌تر نیاز است که می‌تواند بر قیمت ساپورت پیش ساخته تأثیر بگذارد.

انواع ساپورت لوله

انواع ساپورت لوله

در سیستم‌های لوله‌کشی برای ایجاد تعادل بین شیرآلات و کاهش لرزش آن‌ها از ساپورت‌های لوله استفاده می‌شود.  انواع ساپورت پیش ساخته لوله عبارت‌اند از:

  • ساپورت رایزری
  • ساپورت U شکل
  • ساپورت در انواع مهره‌دار و U دار
  • ساپورت کلایویز و اسپرنکسر
  • ساپورت سنگین برای سیستم‌های لوله‌کشی از جنس فولاد

ساپورت لوله‌های پلیمری بسیار منعطف، مقاوم و باکیفیت هستند. این نوع ساپورت‌ها گزینه مناسبی برای پوشش لوله‌های تک‌لایه هستند. از این نوع ساپورت‌ها علاوه بر سیستم لوله‌کشی برای کابل‌کشی هم استفاده می‌شود. همچنین نوع دیگری از ساپورت‌ها، ساپورت‌های لوله‌های فلزی هستند که گزینه بسیار مناسبی برای تأسیسات لوله‌کشی داخلی ساختمان به شمار می‌روند.

مقاومت بالا در برابر ضربه و مقاومت در برابر خوردگی از ویژگی‌های انواع ساپورت پیش ساخته فلزی است. همان‌طور که در یکی از بخش‌های قبلی نیز گفته شد جنس بر قیمت ساپورت پیش ساخته تأثیر می‌گذارد.

انواع ساپورت پیش ساخته؛ مروری بر فعالیت های وستاورس

گروه صنعتی تجاری وستاورس از فعالان حوزه صنایع پتروشیمی و ساختمانی است که باهدف ارائه برترین محصولات ساختمانی و پتروشیمی وارد بازار کار شده است. در این شرکت مهندسان و متخصصان بر تمام مراحل طراحی، تولید تا عرضه محصولات نظارت می‌کنند. ازطرف دیگر متخصصان بازاریابی تیم وستاورس توانسته‌اند در بازار بین‌المللی نیز عملکردی بسیار موفق از خود نشان دهند.

خدمات مهندسی حضوری مانند تست کشش کارگاهی، جلسات مشاوره فنی، ارائه محصولات متنوع در زمینه محصولات ایندکس، دیوارپوش‌های Viny، انواع ساپورت‌ های تاسیساتی مانند انواع پروفیل از جمله فعالیت‌ها و محصولات تیم وستاورس هستند.

جمع‌بندی

ساپورت‌های تأسیساتی نگهدارنده‌های کمکی هستند که در اغلب پروژه‌های تأسیساتی و صنعتی از آن‌ها استفاده می‌شود. با استفاده از ساپورت تأسیساتی روند نصب تأسیسات مختلف سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود. انواع ساپورت‌ها شامل ساپورت‌های سنتی و پیش‌ساخته هستند که ساپورت‌های پیش‌ساخته به دلیل مزایایی همچون عدم نیاز به جوشکاری و رنگ‌کاری و سهولت و نصب آسان‌تر کاربرد زیادی دارند.

انواع ساپورت پیش ساخته شامل ساپورت تهویه مطبوع، ساپورت با کاربری صنعتی، ساپورت باربری سبک و باربری متوسط هستند. قیمت ساپورت پیش ساخته به عواملی مانند وسعت پروژه، اندازه و جنس لوله و ویژگی‌های لنگر بستگی دارد. در کاربرد Pre-fabricated support باید به مواردی مانند بارهای مکانیکی یا رانش، محیط، جنس و اندازه لوله نیز توجه کرد.

گروه صنعتی وستاورس متخصص در عرضه برترین محصولات صنایع ساختمانی و پتروشیمی توانسته است با فعالیت‌های برون‌مرزی موفق خود نمایندگی شرکت‌های معتبری مانند ایندکس، UGA و آرفن را کسب کند. این شرکت‌ها از برترین تولیدکنندگان محصولات ساختمانی در جهان هستند که محصولاتی با برترین کیفیت را وارد بازار می‌کنند.

مهندسان و متخصصان شرکت وستاورس در راستای تضمین دسترسی و تأمین محصولاتی با بهترین کیفیت تمام تلاش خود را به کار گرفته و در این راه عملکرد موفقی داشته و همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات، خدمات و خرید محصول به بخش تماس با ما مراجعه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *